Background Image

SEO

Home  /  SEO  /  SEO

SEO

december 16, 2015      In SEO By No Comments

Lang heb ik gedacht dat het internet was zoals het echte leven. En voor een groot gedeelte is dat ook zo.
Dat heeft me in een ver verleden er ooit eens toe gebracht om een boek te lezen over hacken. En dat kan in vele varianten. Een hacker kan even binnen kijken (huisvredebreuk), binnen de boel verbouwen of gewoon ouderwets stelen. Kortom, gewone criminele activiteiten die we in het echte leven ook tegen komen.
Een andere normale menselijke neiging is de neiging om populair te willen zijn.
En ook dat komt op internet voor. Op de een of andere manier een plaats verwerven die eigenlijk ‘meer’ is dan je toe komt. En ook dat is vergelijkbaar met de menselijke neiging om populair te willen zijn.

De vraag is natuurlijk hoe doe je dat? Op het internet heb je daar Search Engine Optimization voor. Dan kom je een beetje hoog in Google, zeg maar de top 40 van het internet.
Een van de manieren om daar in het echte leven voor te zorgen is zorgen dat mensen goed over je spreken. En zo werkt het (gedeeltelijk) op het internet ook.
Hoe meer je genoemd wordt (er verwijzingen naar je zijn) hoe hoger je scoort in Google.
Daarnaast is het natuurlijk ook handig om een beetje makkelijke naam te hebben, MennenMedia klinkt een stuk beter en is sneller in getypt dan mennen-social-media-advies, nu.nl is weer sneller ingetypt dan ‘het-verzamelde-nieuws-van-vandaag.nl en zo zijn er nog meer zaken waar ik vast later nog een keer op terug zal komen.



Ook slim: Google jezelf eens.

Geef een reactie