Background Image

Relaties versus transactie.

Home  /  CRM  /  Relaties versus transactie.

Relaties versus transactie.

maart 24, 2018      In CRM,Klanten No Comments

Marketing, ik heb eigenlijk geen idee hoeveel ik er van weet. Op zich zou ik op zijn minst NIMA-B niveau moeten hebben is me wel eens verteld, maar ja, ik heb een andere diploma.

Natuurlijk ik weet van de 4-P’s, produkt, prijs, plaats en promotie, met name dat laatste, heb nog wel eens het vak reclame-wetenschap gevolgd… maar als ik een uur vol zou moeten praten over marketing, geen idee of ik dat nog zou halen.

En ook het vijfkrachtenmodel is me niet onbekend, geloof dat ik dat hele boek van Michael Porter doorgelezen heb.

Maar vandaag moest ik even denken aan bovenstaande verhoudingen binnen marketing. Bijna alles wat ik via Marktplaats doe, is een transactie, ik bouwe niet echt een relatie op met de leveranciers of klanten daar. Hier bij de Jumbo is dat compleet anders. Daar koop ik inmiddels zo vaak dat ik de namen van de cassieres ken en zij weten wat ik kom kopen.

In het algemeen vind ik relaties toch prettiger dan transacties.

Geef een reactie